De duiding ontraadseld

Nu gratis downloaden

Een horoscoop duiden is een bijzondere ervaring. De resultaten kunnen zeer treffend zijn, als je astrologie toepast ben je meestal al snel overtuigd dat ‘het werkt’.

Maar hoe werkt het? Waarom kunnen we eigenlijk een horoscoop duiden?

Deze vraag was voor mij in 2012 aanleiding om ‘De duiding ontraadseld’ te schrijven. Ik wilde begrijpen waarom je een horoscoop kunt duiden terwijl tegelijkertijd wetenschappelijk onderzoek naar de astrologie meestal geen resultaat oplevert. Ik vroeg me af waarom astrologen verschillende – en vaak tegenstrijdige – technieken gebruiken, zonder dat dit invloed lijkt te hebben op de resultaten.

Om deze vragen te beantwoorden, bekijk ik de belangrijkste verschillende zienswijzen in de astrologie. En ik ga terug naar de bron, naar de eerste horoscopen van de Babyloniërs en de Hellenen.

Astrologen duidden hun horoscopen toen heel anders dan wij nu gewend zijn. Er kwam echter een belangrijke omslag in het denken over astrologie, een omslag die nu nog doorwerkt en ons het zicht op de werkelijke betekenis van de horoscoop ontneemt.

Ik kom tot een conclusie over de aard van de duiding, ik ga naar de kern van de horoscopie. En dan kan ik de gestelde vragen beantwoorden, dan kan ik begrijpen waarom een horoscoop duiden wel werkt en wetenschappelijk onderzoek niet.

In dit boek krijg je een beter inzicht in de duiding, je leert dat het gebruik van technieken een persoonijke keuze is. Maar je zult ook inzien dat je niet alleen rationeel kunt denken als je met astrologie tot goede resultaten wilt komen.

De duiding ontraadseld is een e-Boek. Je kunt het lezen op je eBook-reader of op een iPad of Android tablet. Natuurlijk kun je het ook lezen op een gewone computer. Het boek is niet beschermd met kopieer beveiligingen.

Download in ePub formaat (gezipped)

Download in PDF formaat